Trends

De Cougnou: Een Belgische Feesttraditie die geschiedenis en zoetheid combineert

Tijdens de feestdagen in België en Noord-Frankrijk is er een gebakje dat niet mag ontbreken op de tafel: de Cougnou, ook bekend als de kerstbrioche. Deze heerlijk zoete lekkernij is een symbool van warmte en samenzijn, en zijn geschiedenis gaat vele eeuwen terug.

Lees meer

2 niet te missen broden voor bij de kaasplank

Een goed samengestelde kaasplank is een dessert dat op de eindejaarskaart in geen enkel restaurant zou mogen ontbreken. Voor klanten minder houden van zoet, is dit een traktatie voor de smaakpapillen en een mooie afsluiter van een ware culinaire ervaring. Naast de verschillende soorten kazen is het belangrijk om ook het juiste brood te serveren om de smaken van de kazen te complementeren en versterken. In deze blog richten we onze aandacht op twee heerlijke broden die perfect samengaan met een uitgebreide kaasplank: Muesli Multi Fruits Loaf en de Boulot Honing en Noten Tradition VGB.

Lees meer

Aperitiefhapjes, onze top 5 voor een feestelijk eindejaar

Belgen staan bekend om hun liefde voor lekker eten en gezellig samenzijn. En wat is er nu gezelliger dan een feestelijke avond met vrienden en familie tijdens de eindejaarsperiode? Een van de absolute hoogtepunten van zulke bijeenkomsten zijn de heerlijke aperitiefhapjes die we graag met elkaar delen. Het is bijna een traditie geworden om te genieten van deze kleine smaakvolle verrassingen voordat het hoofdgerecht op tafel verschijnt. Aperitiefhapjes vormen niet alleen de perfecte manier om de eetlust op te wekken, maar ze voegen ook een extra feestelijke touch toe aan de avond.

Lees meer

Maak jouw verwenkoffie nog unieker met deze heerlijke zoetigheden

Er is weinig dat op kan tegen de gezelligheid en troost die een kopje koffie met zich meebrengt. Maar wat als we je vertellen dat je jouw verwenkoffie nog unieker kunt maken? We hebben een selectie van heerlijke zoetigheden samengesteld die perfect samengaan met je dagelijkse dosis cafeïne. Van een verfijnde mini pastel de nata tot een smaakexplosie van mini beignet choc-o-lot en andere lekkernijen. Lees verder en ontdek hoe je jouw koffiemoment naar een hoger niveau kunt tillen en een toprunner als dessert op jouw menukaart kan toevoegen.

Lees meer

Vegan desserts, verras je klanten met een plantaardig alternatief

De wereld van desserts heeft een opwindende transformatie ondergaan met de opkomst van veganisme. Steeds meer mensen omarmen een plantaardige levensstijl, en dit heeft geleid tot een groeiende vraag naar heerlijke veganistische lekkernijen. In deze blog gaan we dieper in op de stijgende vraag naar vegan desserts en de uitdagingen bij het maken ervan. Tot slot stellen we de perfecte oplossing voor: de vegan desserts van Panesco.

Lees meer

Verras met tartlets

Minder werk en toch mooiere tartlets? Met Tartistic! taartbodems is het kinderspel. Wist je dat gasten zoeken naar variatie aan je desserttafel? Ze verwachten steeds meer, terwijl jij het vaak met minder personeel en tijd moet doen. De juiste producten zijn jouw redding. Met de Tartistic! taartbodems zet je in 1, 2, 3 unieke taartjes op tafel die je gasten doen watertanden.

Lees meer

Claim de spotlight met meer keuze

Keuze is alles. Je gasten willen experimenteren met smaken en texturen - zonder zich te overeten. Bewust consumeren is een grote trend, maar tegelijkertijd willen je klanten ook meer variatie in alles wat jij aanbiedt. Een moeilijk evenwicht. Of toch niet?

Lees meer

Verras met unieke broden en smaken

Je gasten zijn op zoek naar bakproducten die je concurrenten niet kunnen aanbieden. Ze willen meer textuur, meer smaak, meer kleur, meer variatie, meer… kwaliteit. Zorgt jouw aanbod al voor extra boekingen?

Lees meer

6 tips om hoger te scoren op TripAdvisor

Cliquez ici pour la version française

Laat jij je soms leiden door de sterretjes op Tripadvisor? Je bent niet alleen. 93% van alle consumenten leest online reviews. 82 procent zegt zelfs dat een review hen uiteindelijk overtuigt om iets te kopen of ergens te gaan eten. Wil jij jouw reviews ook verbeteren? Wij helpen je op weg met deze 6 tips.

Lees meer

Chocoladespecial

365 dagen chocolade: op elk moment van het jaar, winters en zomers, legt chocolade een dekentje van rust en genot over je geen.

Lees meer

Creatief met de borrelplank

De tijd dat een olijfje of simpel zakje chips volstond als hapje bij een apero, is voorbij. De nieuwe borrelplank spreekt alle smaken van het palet aan: zoet, zout, zuur, bitter en umami.

Lees meer

De grootste food trends van 2022

De foodservice-industrie is weer open. Dit betekent dat consumenten weer kunnen genieten van buiten de deur eten voor ontbijt, lunch, diner en alles daartussenin. Maar hoe zorg je ervoor dat je de consument naar jouw gelegenheid komt? Om de concurrentie voor te blijven, moet je op de hoogte zijn van de nieuwste foodtrends. Wij hebben de populairste trends van 2022 op een rijtje gezet, so you don’t have to.

Lees meer