Trends

De Schiacciata, de nieuwste topper in Italiaans Brood

Focaccia, panini en ciabatta, Italiaanse broden worden steeds populairder omdat ze trendy en smaakvol tegelijk zijn. Daarom lanceert Panesco de schiacciata, een Italiaans platbrood dat wel wat extra uitleg verdient. Niet alleen om dat het minder bekend is in België en Nederland, maar wel omdat wij ervan overtuigd zijn dat dit wel eens jouw nieuwe favoriete Italiaans brood zou kunnen worden!

Lees meer

5 tips & tricks om nog meer donuts te verkopen

Donuts zijn heerlijke gebakjes voor jong en oud, die niet alleen lekker zijn om te eten, maar ook leuk om naar te kijken. Het verkopen van meer donuts in je winkel kan een uitdaging zijn, maar met de juiste aanpak en aandacht voor de juiste factoren kun je je omzet vergroten. Uit ons marktonderzoek is gebleken dat er vijf belangrijke factoren zijn die de aantrekkelijkheid van donuts in de winkel beïnvloeden, en toevallig beginnen ze allemaal met de letter F.

Lees meer

De Paasbrunch: De opportuniteit voor bakkers

In België heeft de paasbrunch zich stevig genesteld als een geliefde traditie, waar families en vrienden samenkomen om te genieten van een heerlijke brunch en een warme sfeer. Het is een moment van gezelligheid en culinair genot, waarbij de tafels gevuld worden met kleurrijke lekkernijen die de lente uitstralen. Niet verrassend is dat in april het internet ontploft van interesse, met maar liefst 12.000 zoekopdrachten naar het woord "paasbrunch". Dit benadrukt de immense populariteit en het groeiende belang van de paasbrunch. Als bakker kan je deze trein gewoon niet missen. Geen enkele andere winkel kan zo een lekkere brunch aanbieden als jij, en wij gaan jou hierbij helpen!

Lees meer

3 tips om je als zaak met Valentijn te kunnen onderscheiden

Maak als bakker van elk gebakje een potentiële lovemaker, romantisch tafelen - 3 tips voor Horeca-uitbaters en Valentijn verwerken in je broodjeszaak.

Lees meer

De Cougnou: Een Belgische Feesttraditie die geschiedenis en zoetheid combineert

Tijdens de feestdagen in België en Noord-Frankrijk is er een gebakje dat niet mag ontbreken op de tafel: de Cougnou, ook bekend als de kerstbrioche. Deze heerlijk zoete lekkernij is een symbool van warmte en samenzijn, en zijn geschiedenis gaat vele eeuwen terug.

Lees meer

2 niet te missen broden voor bij de kaasplank

Een goed samengestelde kaasplank is een dessert dat op de eindejaarskaart in geen enkel restaurant zou mogen ontbreken. Voor klanten minder houden van zoet, is dit een traktatie voor de smaakpapillen en een mooie afsluiter van een ware culinaire ervaring. Naast de verschillende soorten kazen is het belangrijk om ook het juiste brood te serveren om de smaken van de kazen te complementeren en versterken. In deze blog richten we onze aandacht op twee heerlijke broden die perfect samengaan met een uitgebreide kaasplank: Muesli Multi Fruits Loaf en de Boulot Honing en Noten Tradition VGB.

Lees meer

Aperitiefhapjes, onze top 5 voor een feestelijk eindejaar

Belgen staan bekend om hun liefde voor lekker eten en gezellig samenzijn. En wat is er nu gezelliger dan een feestelijke avond met vrienden en familie tijdens de eindejaarsperiode? Een van de absolute hoogtepunten van zulke bijeenkomsten zijn de heerlijke aperitiefhapjes die we graag met elkaar delen. Het is bijna een traditie geworden om te genieten van deze kleine smaakvolle verrassingen voordat het hoofdgerecht op tafel verschijnt. Aperitiefhapjes vormen niet alleen de perfecte manier om de eetlust op te wekken, maar ze voegen ook een extra feestelijke touch toe aan de avond.

Lees meer

Maak jouw verwenkoffie nog unieker met deze heerlijke zoetigheden

Er is weinig dat op kan tegen de gezelligheid en troost die een kopje koffie met zich meebrengt. Maar wat als we je vertellen dat je jouw verwenkoffie nog unieker kunt maken? We hebben een selectie van heerlijke zoetigheden samengesteld die perfect samengaan met je dagelijkse dosis cafeïne. Van een verfijnde mini pastel de nata tot een smaakexplosie van mini beignet choc-o-lot en andere lekkernijen. Lees verder en ontdek hoe je jouw koffiemoment naar een hoger niveau kunt tillen en een toprunner als dessert op jouw menukaart kan toevoegen.

Lees meer

Vegan desserts, verras je klanten met een plantaardig alternatief

De wereld van desserts heeft een opwindende transformatie ondergaan met de opkomst van veganisme. Steeds meer mensen omarmen een plantaardige levensstijl, en dit heeft geleid tot een groeiende vraag naar heerlijke veganistische lekkernijen. In deze blog gaan we dieper in op de stijgende vraag naar vegan desserts en de uitdagingen bij het maken ervan. Tot slot stellen we de perfecte oplossing voor: de vegan desserts van Panesco.

Lees meer

Verras met tartlets

Minder werk en toch mooiere tartlets? Met Tartistic! taartbodems is het kinderspel. Wist je dat gasten zoeken naar variatie aan je desserttafel? Ze verwachten steeds meer, terwijl jij het vaak met minder personeel en tijd moet doen. De juiste producten zijn jouw redding. Met de Tartistic! taartbodems zet je in 1, 2, 3 unieke taartjes op tafel die je gasten doen watertanden.

Lees meer

Claim de spotlight met meer keuze

Keuze is alles. Je gasten willen experimenteren met smaken en texturen - zonder zich te overeten. Bewust consumeren is een grote trend, maar tegelijkertijd willen je klanten ook meer variatie in alles wat jij aanbiedt. Een moeilijk evenwicht. Of toch niet?

Lees meer

Verras met unieke broden en smaken

Je gasten zijn op zoek naar bakproducten die je concurrenten niet kunnen aanbieden. Ze willen meer textuur, meer smaak, meer kleur, meer variatie, meer… kwaliteit. Zorgt jouw aanbod al voor extra boekingen?

Lees meer