5 tips & tricks om nog meer donuts te verkopen

Donuts zijn heerlijke gebakjes voor jong en oud, die niet alleen lekker zijn om te eten, maar ook leuk om naar te kijken. Het verkopen van meer donuts in je winkel kan een uitdaging zijn, maar met de juiste aanpak en aandacht voor de juiste factoren kun je je omzet vergroten. Uit ons marktonderzoek is gebleken dat er vijf belangrijke factoren zijn die de aantrekkelijkheid van donuts in de winkel beïnvloeden, en toevallig beginnen ze allemaal met de letter F.

FUN

Donuts zijn niet alleen een traktatie voor de smaakpapillen, maar ook voor de ogen. Maak je donuts aantrekkelijk door ze kleurrijk te presenteren in de toonbank. Denk aan verschillende kleuren en vullingen van de donuts van Donut Worry Be Happy. Zet met Valentijn een andere smaak in de kijker dan met Pasen, zo ben presenteer je naast fun ook nog eens een portie relevantie en feestelijkheid. Onze stickeractie bevat een sticker-en spelboek om de fun bij al jouw bezoekers naar een hoger niveau te tillen. Wedden dat ze terug komen om te sparen?
 
FUN

FLAVOUR

De smaak is natuurlijk het belangrijkste aspect van een donut. Zorg ervoor dat je een breed scala aan smaken aanbiedt, zoals chocolade, aardbei, vanille, karamel en nog veel meer. Geef je klanten de vrijheid om te kiezen wat ze willen en bied regelmatig nieuwe smaken aan om hun interesse te behouden.
 
FLAVOUR

FRESH

Niets is zo teleurstellend als een oude, taaie donut. Zorg ervoor dat je donuts altijd vers zijn door regelmatig bij te vullen en oude voorraden weg te halen. Klanten waarderen het als ze weten dat ze bij jou altijd een verse donut kunnen krijgen.
 
FRESH

FUNCTIONAL

Donuts zijn perfect voor onderweg of als een snelle traktatie. Zorg ervoor dat je dit gemak benadrukt in je presentatie en verpakking. Plaats donuts bijvoorbeeld strategisch bij de kassa, zodat klanten ze gemakkelijk kunnen oppakken voor onderweg. Ook de verpakking speelt een rol; kies voor handige verpakkingsformaten die het meenemen van donuts eenvoudig maken. Wij bieden gratis donut zakjes, doosjes en toonbankdisplays aan om jouw lasten hiervoor weg te nemen.
 
FUNCTIONAL

FIRST SIGHT

De eerste indruk is belangrijk, vooral in een bakkerij of broodjeszaak. Leg je donuts daarom op een prominente plaats in de toonbank en zorg ervoor dat ze schitteren. Gebruik verlichting, kleurrijke achtergronden of andere visuele elementen om de aandacht van klanten te trekken. Donuts moeten het eerste zijn wat klanten zien wanneer ze je winkel binnenkomen. Vraag zeker een beachvlag van een donut aan jouw lokale vertegenwoordiger. Zo creëer je ook visibiliteit van buiten je winkel.
 
FIRST SIGHT
Door rekening te houden met deze vijf factoren - Fun, Flavour, Fresh, Functional en First Sight - kun je de verkoop van donuts in je winkel aanzienlijk verhogen. Laat je inspireren door het succes van Donut Worry Be Happy en maak gebruik van opvallende POS-materialen om je donuts nog aantrekkelijker te maken voor klanten. Tot slot heb je tot augustus om deel te nemen aan onze fantastische stickerboekactie. Spelplezier bij al jouw klanten verzekerd!
 

Op zoek naar inspiratie?

Download onze cataloog.