De Schiacciata, de nieuwste topper in Italiaans Brood

Focaccia, panini en ciabatta, Italiaanse broden worden steeds populairder omdat ze trendy en smaakvol tegelijk zijn. Daarom lanceert Panesco de schiacciata, een Italiaans platbrood dat wel wat extra uitleg verdient. Niet alleen om dat het minder bekend is in België en Nederland, maar wel omdat wij ervan overtuigd zijn dat dit wel eens jouw nieuwe favoriete Italiaans brood zou kunnen worden!

Schiacciata, wat?

De schiacciata valt op door zijn smaak, lichtheid en mediterrane flair. Het is een broodje met een knapperige korst en een luchtig kruim waarbij het deeg werd aangedrukt met de vingers. De onregelmatige bakvlekken door de specifieke bakmethode maken van de schiacciata een bestseller!
 
Schiacciata, wat?

De 8 gouden kenmerken van de schiacciata:

 
1 Gemaakt van een uniek bigadeeg, gefermenteerd op de traditionele Italiaanse manier met slechts 3 ingrediënten: water, bloem & gist
2 Zachtjes met de vingers aangedrukt voor een authentiek ambachtelijke look
3 Doordrenkt met een scheut extra vierge olijfolie
4 Op smaak gebracht met heerlijk Italiaans zeezout
5 Hoog watergehalte voor een luchtig deeg
6 Niet minder dan 5 rusttijden, met respect voor een zachte laminering
7 Gebakken volgens de traditionele "Romana" methode: kort op hoge temperatuur
8 Steengebakken

Hoe kan ik de schiacciata gebruiken?


De schiacciata van Panesco kan zowel gebruikt worden in de vorm van een warm broodje in broodjeszaken, als verwerkt worden in een culinair recept als lunch of diner. Verder is de schiacciata enorm veelzijdig om er mee aan de slag te gaan. Doordat het product voorgesneden is, kan het zowel belegd als getopt worden. De schiacciata dient slechts 3 tot 4 minuten afgebakken te worden op 200 graden, makkelijk toch? Tot slot is de schiacciata nog eens geschikt voor koude creaties ook! Elke chef kan zijn/haar inspiratie laten spreken, en gegarandeerd mooie creaties verzorgen.

Benieuwd naar de aanraders van onze chefs?
​Bekijk ze hier:

Ben je geïnteresseerd in Italiaanse broden?

Misschien ontvang je wel graag een gratis stalenpakket? Vul onderstaand contactformulier in en de accountmanager in jouw regio komt zo snel mogelijk langs!

  

Op zoek naar inspiratie?

Op zoek naar inspiratie?Download onze brochure.