2 niet te missen broden voor bij de kaasplank

Een goed samengestelde kaasplank is een dessert dat op de eindejaarskaart in geen enkel restaurant zou mogen ontbreken. Voor klanten minder houden van zoet, is dit een traktatie voor de smaakpapillen en een mooie afsluiter van een ware culinaire ervaring. Naast de verschillende soorten kazen is het belangrijk om ook het juiste brood te serveren om de smaken van de kazen te complementeren en versterken. In deze blog richten we onze aandacht op twee heerlijke broden die perfect samengaan met een uitgebreide kaasplank: Muesli Multi Fruits Loaf en de Boulot Honing en Noten Tradition VGB.

Muesli Multi Fruits Loaf

Het Muesli Multi Fruits Loaf is een rechthoekig fruitbrood dat gemaakt is van een combinatie van tarwebloem, roggebloem en geroosterde gerst. Wat dit brood echt bijzonder maakt, is de overvloed aan fruit, noten en zaden die erin verwerkt zijn. Denk hierbij aan sappige rozijnen, gedroogde abrikozen en appelstukjes, knapperige walnoten, voedzame zonnebloempitten, gezond lijnzaad, gebroken haver en stevige roggekorrels. Als kers op de taart is dit brood rondom rond rijkelijk bestrooid met pompoenpitten en sesamzaad, wat een extra crunch en smaakdimensie toevoegt.

Muesli Multi Fruits Loaf

Het Muesli Multi Fruits Loaf is een uitstekende keuze voor bij de kaasplank, omdat het een heerlijke en gezonde combinatie is van smaken en texturen. De zoete gedroogde vruchten geven een aangename zoetheid, terwijl de noten en zaden voor een hartige toets zorgen. Bovendien is dit brood rijk aan vezels, waardoor het een vullende en voedzame toevoeging aan de kaasplank is.

Boulot Honing en Noten Tradition VGB

Onze Boulot Honing en Noten Tradition VGB is een ambachtelijk brood dat doordrenkt is met de smaak van honing en noten. Het heeft een heerlijk krokante korst en een zachte, luchtige binnenkant. Dit brood heeft een erg traditionele en ambachtelijke look, waardoor dit brood een sterke toegevoegde waarde creëert aan de laatste maaltijd die jij jouw gasten kan voorschotelen.

Boulot Honing en Noten Tradition VGB

De subtiele zoetheid van de honing in het Boulot-brood vormt een perfect contrast met de hartige en zoute smaken van de kazen. Bovendien voegen de knapperige noten een aardse en nootachtige dimensie toe aan de smaakbeleving. Dit brood past bij verschillende soorten kazen, van zachte brie tot pittige blauwe kazen.

De tips van onze chefs

We vroegen onze culinaire chefs welke kazen jij als restaurantuitbater zeker niet zou mogen vergeten.

De top 3 kazen uit deze vragenronde zijn:

  • Camembert de Normandie: Een iconische Franse zachte kaas met een romige textuur en een milde, nootachtige smaak. Het past perfect bij het Boulot Honing en Noten Tradition VGB, waarbij de zoetheid van de honing een prachtig contrast biedt met de romige camembert.
  • Gorgonzola Dolce: Deze Italiaanse blauwschimmelkaas is fluweelzacht en heeft een milde, lichtzoete smaak. Het harmonieert uitstekend met het Muesli Multi Fruits Loaf, waarbij de rozijnen en gedroogde vruchten een zoet accent toevoegen aan de pittige gorgonzola.
  • Manchego: Een Spaanse schapenkaas met een stevige textuur en een rijke, nootachtige smaak. Deze kaas gaat goed samen met beide voorgestelde broden, omdat de noten in het brood de nootachtige tonen van de Manchego benadrukken.

Het combineren van deze heerlijke broden met een selectie van kwalitatieve kazen zal gegarandeerd een onvergetelijke smaakervaring creëren voor iedereen die van de kaasplank geniet. Probeer deze combinaties en verras uw gasten met een smaakvolle en unieke kaaservaring!