6 tips om hoger te scoren op TripAdvisor

Cliquez ici pour la version française

Laat jij je soms leiden door de sterretjes op Tripadvisor? Je bent niet alleen. 93% van alle consumenten leest online reviews. 82 procent zegt zelfs dat een review hen uiteindelijk overtuigt om iets te kopen of ergens te gaan eten. Wil jij jouw reviews ook verbeteren? Wij helpen je op weg met deze 6 tips.

#1 Maak het makkelijker om een review te geven
Niet elke gast denkt eraan om een review achter te laten. Moedig hen aan via een mail of een kaartje na het bezoek. Je kan ook iets in ruil aanbieden, bijvoorbeeld een gratis drankje bij het volgende bezoek in ruil voor een review. Zo heb je meteen ook een nieuwe reservering ‘in the pocket’.
 
#2 Zorg voor recente reviews
De meeste gasten bekijken enkel de reviews van de afgelopen weken. Maar ook Tripadvisor zelf kijkt daarnaar. Hoe meer recente reviews, hoe hoger je in de ranking belandt.
 
#3 Reageer op reviews
Een kleine ‘dankjewel’ is vaak voldoende bij positieve reviews. Jouw reactie laat potentiële gasten weten dat je hun feedback waardeert. Vergeet ook zeker de negatieve reviews niet, maar gooi geen olie op het vuur. Bied excuses aan en probeer via privéberichten een oplossing te bieden.

Op zoek naar inspiratie? Download ons ontbijtmagazine. 

#4 Luister naar je gasten
Uit de reviews kun je veel leren. Wat zijn je sterke kanten? Is dat het personeel, de sfeer, het eten? Jouw ontbijtbuffet? Gebruik het in je voordeel en verleg je focus daarop. Luister ook goed naar negatieve reviews want als je daar stappen zet, behaal je meteen winst.
 
#5 Gebruik positieve reviews als marketing
Positieve reviews trekken potentiële gasten over de streep. Gebruik deze dus als marketing. Deel ze op sociale media, gebruik ze op je website of druk ze op je menukaart.
 
#6 Installeer de TripAdvisor widget op je website
Laat je gasten weten dat je op TripAdvisor zit door de gratis widget op je website te zetten.

Op zoek naar inspiratie?