It takes two to tango: snacks voor bij de apero

Om te voorkomen dat een lekker aperitief niet te zwaar op de maag – of het hoofd – valt, stellen we een smakelijk hapje voor bij de 5 populairste cocktails.

Voorkom dat een lekkere glaasje apero te zwaar op de maag – of het hoofd – valt en combineer je cocktailkaart met bijpassende bites. We haalden de 5 populairste cocktails er voor je uit: de mojito, gin-tonic, moscow mule, negroni en de immer feestelijke sangria.
 
Mojito X Bruschetta
De zomer in een glas? Dat moet wel een mojito zijn. Deze frisse cocktail op basis van rum, munt en limoensap is wereldwijd een publiekslieveling en wij begrijpen waarom: de smakencombinatie scherpt de appetijt aan voor een maaltijd, maar drinkt ook lekker weg nadien. Hou het geheel licht met een zomers hapje erbij. We raden hier dan ook een knapperige bruschetta aan: zonnig en al even vlot in de omgang als de mojito.
 
Gin-tonic X Pizza Bagel
Al jaren heerst koning GT over de aperowereld. Door de jaren heen evolueerde het drankje van een mix van twee standaardingrediënten naar een rijk boeket met kruiden, specerijen en voor elke specifieke gin een matching tonic. Of je nu een fruitige of kruidige variant serveert, een gin-tonic kan je stevig te pakken nemen. Bied hem daarom aan met een iets zwaardere snack zoals de pizzabagel met prosciutto, zure room, ham, emmentaler, peterselie, look en zwarte peper. 
 
Moscow mule X Cheeseburger
De tintelend frisse moscow mule wint steeds meer terrein. Het verrassend kruidige en lichtpikante effect van het gemberbier opent een heel ander smakenpallet dan veel andere cocktails en is daarom een grote favoriet in wording. Toch kan deze frisse wind verraderlijk uit de hoek komen, net omdat hij zo licht smaakt. Geef daarom tijdig tegengewicht met een stevige burger, ook al is het in zakformaat, en kom de zomeravond zonder opstootjes door.
 
Negroni X Pizzetta
Ga voor de full-on Italiaanse ervaring met een negroni en mini pizzetta’s. De negroni is een serieuze rakker, bestaand uit Campari, rode vermout en gin, en pleziert net met die robuuste smaken het hart van de puriteinse cocktailliefhebber. Hapklare minipizza’s vormen een dankbare reddingsboei in woelig negroni-water en dragen bij aan de authentieke ervaring van een aperitivo all’italiano.
 
Sangria X Tartelettes
Als Italië z’n pizza’s heeft, dan heeft Spanje z’n tapas. Een fruitige bokaal sangria combineer je dan ook het best met een veelvoud aan lekkere hapjes en verschillende smaken. De mini tartelettes komen in een mix van maar liefst vijf verschillende smaken met o.a. de zomerse combinaties van tomaat-geitenkaas-basilicum en champignons-knoflook-peterselie.