6 tips om je ontbijtbuffet te doen shinen online

Cliquez ici pour la version française

Je hoeft echt geen uitgebreide advertentiecampagne op te zetten om je (toekomstige) gasten warm te maken voor je ontbijtbuffet via sociale media. De juiste foto’s maken een wereld van verschil. Lees verder en ontdek tips van onze eigen foodfotografen.

#1 Bepaal je eigen stijl
Alles begint met het bepalen van je eigen stijl. Want natuurlijk wil je je ook in type fotografie van je concurrenten onderscheiden. Gebruik je liever zacht licht of flashfotografie? Laat je liever gasten, je personeel of je producten spreken? Er zijn hier geen foute antwoorden. Alles heeft voor- en nadelen. Belangrijk is dat je aan je stijl vasthoudt. Zo bouw je consistentie en herkenbaarheid op.

#2 Kies de juiste setting
Je setting bepaalt mee het gevoel dat je wil creëren. Heb je een buitenterras, bied je ontbijt op bed of serveer je enkel in je eigen restaurant? Zorg er zeker voor dat de setting van je ontbijt overeenstemt met de realiteit.
 

#3 De juiste props
Wil je aantonen dat iets fruitig, hartig of net zoet is? Met de juiste props en extras breng je subtiele referenties naar smaken in je foto’s. Wat dacht je van een vanillestokje? Een klein potje jam of confituur of wat heerlijke aarbeien? Klaar om je gasten te doen watertanden?

#4 De sterren: jouw producten
Vergeet natuurlijk je producten zelf niet. En presenteer ze zo aantrekkelijk mogelijk. Snijd ze open en laat in video of op foto het zachte kruim en de krokante korst echt voelen. Maak ruimte voor details en doe je gasten watertanden. Op zoek naar inspiratie? Dowload ons ontbijtmagazine.

#5 Een human touch
Wees niet bang om je personeel, maar ook je gasten in beeld te brengen. Een glimlach spreekt vaak boekdelen. Dus zet het in om jouw gasten warm te maken voor je ontbijtbuffet.

#6 Laat je gasten elkaar inspireren
Moedig je gasten aan om content voor jou te maken. Hang er bijvoorbeeld een kleine win-actie aan vast. De mond-tot-mondreclame die ze zo voor jou maken is onbetaalbaar.

Op zoek naar inspiratie?