Speel in op de health trends van 2022

Onze gezondheid speelt een steeds belangrijkere rol in ons leven. Benieuwd naar de verschillende manieren waarop jouw horeca gelegenheid in kan spelen op de gezondheid trend? Wij hebben grootste health trends geïdentificeerd waarvan we in 2022 meer verwachten te zien.

Plantaardig eten
Beweegredenen variëren als het gaat om plantaardig eten. Waar sommige de bewuste keuze maken om plantaardig te eten wegens het milieu, kiezen andere er voor om plantaardig te eten wegens dierwelzijn of gezondheid. Een ding is in ieder geval zeker: de plantaardige voedsel revolutie ontwikkeld steeds verder! Zo blijkt dat interesse in artikelen over plantaardig eten met 31% is verhoogd ten opzichten van vorig jaar. De supermarkten bieden een steeds groter plantaardig assortiment aan en menu’s worden steeds vaker verrijkt met plantaardige gerechten. 

Brain food
Mensen tonen meer interesse in de relatie tussen mentale gezondheid en het eten dat wij in ons lichaam stoppen. De juiste brain foods kunnen impact hebben op concentratie, hersenfunctie en geheugen. Ontdek de verschillende soorten producten die een positieve impact hebben op de hersenfunctie en implementeer deze producten in je gerechten. Een leuke manier om in te spelen op deze trend, is door te verwijzen naar de brain foods in de benaming van het gerecht.
 
Immunity boosting foods
Onze immuunsystemen hebben het zwaar te vertoeven gehad de afgelopen 2 jaar. Met de juiste balans in voeding kan het immuunsysteem flink aansterken. Voeding die ontstekingsremmend werkt vermindert de kans op ziekte en verbeterd de algemene gezondheid. Immune boosting foods zijn overal te vinden, dus kunnen makkelijk verwerkt worden in dagelijkse voeding. Van noten en vis hoog in omega-3 tot gefermenteerde producten en citrusvruchten. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden!
 
Minder alcohol
Het verminderen van alcohol heeft een grote impact op gezondheid. Met trends als dry January wordt de vraag naar alcohol vrije vervangers groter. In de supermarkt duiken er steeds meer alcohol vrije drankjes op. Een mocktail is inmiddels bijna niet meer te onderscheiden van zijn alcohol rijke broertje, cocktail. Met de aanzienlijk lagere prijs, perfecte smaak en leuke uitstraling is het een leuk en gezonde alternatief.