High Wine

We vroegen onze chefs om hun favoriete borrelhapje met ons te delen en stellen zo voor jou de high tea van plezier samen: de high wine!

Vive l’apéro! 5 tips voor een high wine!
 
Tover je aperomoment om tot een heuse high wine met deze 5 heerlijke snacks. Want dat is waar een high wine verschilt van een klassiek aperitief: de hoeveelheid lekkere hapjes waar je klanten een avond lang kunnen van smikkelen. We vroegen onze chefs om hun favoriete borrelhapje met ons te delen en stellen zo voor jou de high tea van plezier samen: de high wine!
 
Never no nacho’s
Een goedgevulde schaal chips mag op geen enkele apero ontbreken, maar bij een high wine mag het natuurlijk allemaal net dat tikkeltje chiquer. Presenteer dus geen gewone zak chips, maar maak zelf huisgemaakte nacho’s. Klinkt moeilijk? Is het niet! Snij een tortilla wrap in gelijke taartpuntjes (6 partjes per tortilla is goed voor een voldoende grote nacho om mee te scheppen) en frituur heel kort in zonnebloemolie. Dep nadien het overtollige vet weg en kruid af. Voor een gezondere optie kan je de nacho’s ook in de oven bakken. Besprenkel ze daarvoor eerst met olie, bestrooi ze met kruiden en steek ze 8 minuutjes in de oven. Je kan de nacho’s ruim op voorhand maken en enkele dagen bewaren in een luchtdichte bewaardoos.
 
Het smakenpanel
Het kan soms moeilijk zijn een volledig gezelschap te plezieren met één gerecht. De een heeft een voorkeur voor sterke smaken, de ander houdt het liever licht. Met een mix aan hartige hapjes speel je dus lekker safe en plezier je het volledige smakenpanel. De mix biedt drie verschillende varianten aan waaronder een heerlijk smeuïg pizzatulpje met fontinakaas en spek. En het leukste van al? De hapjes zijn klaar in een mum van tijd! Zelfs het decanteren van de wijn duurt langer.
 
De kleine wereldkeuken
Mensen grijpen snel terug naar wat ze kennen, zeker als het om een hoofdgerecht gaat. Een high wine leent zich dan ook perfect voor het voorstellen van nieuwe ingrediënten, zoals bijvoorbeeld de zachte aardappel-kurkuma broodjes. Dit zijn lichte broodjes waar de kurkuma niet alleen voor een aantrekkelijke gele kleur zorgt, maar ook een aardse smaak aan het broodje geeft die heel goed matcht met een gekruide yoghurtdip. Rooster de halve buns en snij in reepjes of ‘soldaatjes’ voor kleurrijke sticks.
 
Het oog wil ook wat
Eten doe je niet enkel met je mond, maar ook met de ogen. Een mooi opgemaakt gerecht doet je klanten nog zo hard watertanden. Pas deze tactiek ook toe bij het opmaken van je high wine-hapjes. In plaats van gewone plakjes fijne vleeswaren op een schoteltje te leggen, drapeer je ze in kleine waaiertjes op een halve bagel. Zo krijg je een frivool cirkeltje lekkers. De maanzaadjes op de bagel zorgen voor een aangenaam textuurverschil met het zachte vlees.
 
Save the best for last
Een classy avond vraagt om een classy afsluiter. Net als bij een klassieke Franse maaltijd, is een kaasplankje bij een high wine helemaal op z’n plaats. Serveer enkele premium kazen met een uiteenlopend smakenpallet en geef er kleine mini brioches bij. Het zoete van het melkbrood gaat heel lekker samen met de hartige en volle smaken van de kaas.