Desserts voor de feestdagen

Dancing queen of keukenprins(es)? Tips voor een geslaagd dessert aan tafel en een smakelijk feest.

Desserts op maat van jouw feesttafel
 
Tijdens de feestdagen staan gezellig samenzijn met vrienden en/of familie centraal. De nacht wegkeuvelen boven een rijkelijk gevulde tafel hoort daar onlosmakelijk bij. Maar hoe die tafel gevuld wordt, kiezen we helemaal zelf: de ene zit graag twee dagen op voorhand al te kokerellen in de keuken, terwijl de ander het liever makkelijk en eenvoudig aanpakt. We geven enkele tips voor een geslaagd dessert, ongeacht de persoonlijke wensen en aanpak van je klanten. Een smakelijk feest wordt het sowieso!
 
Het intieme feest
Voor wie met de feestdagen liever wegblijft van alle gekte en zich met oudejaar liever samen met een geliefde opsluit om thuis voor het vuurwerk te zorgen, zijn er kleine ‘liefdesgebakjes. Heerlijke taartjes om met twee van te smullen als kers op het nieuwjaarsmenu. Een klein gemarmerd roomkaastaartje met bosbessen zorgt voor een verfrissende toets en oogt verrukkelijk met wat verse besjes rond. Een makkelijke serveertip zodat er voor je klanten lekker veel tijd overblijft om zich te focussen op elkaar.
 
Nieuwjaarstoeters en kerstbellen
Echte keukenprinsen en -prinsessen zien de feestdagen als het moment bij uitstek om groots uit te pakken en zich volledig in de kookboeken te verliezen. Dankzij een kleine shortcut via Panesco komt dit jaar zelfs de mythische croquembouche binnen handbereik. In plaats van de soesjes van dit kegelvormige spektakelstuk zelf te bakken, kan de klant ze kant-en-klaar kopen en hoeft die ze thuis enkel nog met zoete suikerkaramel aan elkaar te kleven. De soezen, of profiteroles, komen in drie verschillende smaken en uitvoeringen. Een combi van de drie in de croquembouche zorgt voor een extra wow-effect.
 
Party first
Wie al van bij het aperitief z’n dansbenen voelt kriebelen, wil niet urenlang aan tafel zitten. Een makkelijk dessert om uit het vuistje te eten is dan ook het perfecte recept voor een geslaagd dansfeest. De Lemon Meringue Barlet is een stevig kuipje gemaakt van kruimeldeeg gevuld met citroen curd en dotjes Italiaanse meringue bovenop. Een verfijnde look voor een verrassend makkelijk dessert.
 
Gemak dient een mens
Gun je klanten de trots om de monden te laten openvallen zonder een minuut te lang in de keuken te staan. Het prachtige plaatje van een individueel bavaroisgebakje betovert elk gezelschap. Afgewerkt met glanzende ganache, gepelde amandelen en een elegant patroon op de basis van biscuit, wordt dit taartje komend eindejaar het geheime wapen. In de bavarois van fondantchocolade schuilt een kern van amandelmelk en frambozenmousse. Een smaakbom met een zoet hartje.