De grootste food trends van 2022

De foodservice-industrie is weer open. Dit betekent dat consumenten weer kunnen genieten van buiten de deur eten voor ontbijt, lunch, diner en alles daartussenin. Maar hoe zorg je ervoor dat je de consument naar jouw gelegenheid komt? Om de concurrentie voor te blijven, moet je op de hoogte zijn van de nieuwste foodtrends. Wij hebben de populairste trends van 2022 op een rijtje gezet, so you don’t have to.

Food sharing
Shared dining is heel gebruikelijk in verschillende culturen, zoals de Spaanse tapas, Italiaanse antipasta en Mediterrane mezzes. Het kan een zeer intieme eetervaring creëren; iets waar we naar op zoek zijn nu we weer buiten huis kunnen eten. Bovendien geeft shared dining ons de mogelijkheid om verschillende smaken en gerechten te ervaren, zonder dat het te veel van het goede wordt. Het is perfect voor een lowkey maaltijd halverwege de week of een leuke eetervaring in het weekend!
 
Health foods
Mensen hebben een nieuwe interesse ontwikkeld in hun gezondheid tijdens de corona pandemie en self-care staat hoog op het prioriteiten lijstje. Het voedsel dat we in ons lichaam stoppen, heeft een directe invloed op onze gezondheid. Er zijn echter veel verschillende manieren om mee te gaan in de health trend als het gaat om gezond eten. Benieuwd naar de verschillende health trends die dit jaar een groot onderdeel gaan spelen in de food service? Lees dan meer in onze blogpost Speel in op de health trends van 2022.
 
Het ontdekken van nieuwe smaken en keukens
In een tijd waarin we niet in staat zijn om de wereld rond te reizen en gerechten uit verschillende culturen te ervaren, zijn we noodgedwongen om creatief te worden. Daarnaast worden mensen steeds nieuwsgieriger naar nieuwe smaken. Sinds het begin van de pandemie is 1 op de 4 mensen begonnen met het ontdekken van nieuwe smaken en keukens. Daarom wordt het steeds populairder om de wereldse smaken naar uw lokale gelegenheid te brengen. Wil je meer lezen over de verschillende smaken en culturen die wij veel terug gaan zien in 2022? Ontdek ze hier.