Het aantal impulsaankopen in jouw broodjeszaak of bakkerij verhogen?

Wist je dat je met enkele simpele tips & tricks jouw verkoop een enorme boost kan geven? Ontdek de kracht van impulsaankopen en leer hoe jij van je klanten echte fans maakt die bovendien meer van je kopen.

Waarom impulsaankopen zo’n succes hebben
 
Zien is kopen
Producten die opvallen, worden vaker gekocht dan anderen. Dat klinkt logisch, maar door op het juiste moment de juiste producten in de kijker te zetten, kan je makkelijk scoren. Plaats kleurrijke producten zoals donuts via een second placement aan de kassa in de kijker zodat deze extra in het oog springen.  Ga nog een stapje verder door een extra on-the-go assortiment aan te bieden. Mini-muffins, mini-beignets, mini-wafeltjes, macarons,… lekkers genoeg om uit te kiezen. Steek deze lekkernijen per 3 in een kraft zakje, kleef er een stickertje op met leuke boodschap en verras je klanten terwijl ze aanschuiven.  
  
Ruiken is kopen
Er is niets verleidelijker dan de geur van versgebakken bakkerijproducten. Een klant die een bakkerij of broodjeszaak passeert en tegemoet wordt gekomen met de heerlijke geur van koffiekoeken, gaat al snel eens een kijkje komen nemen. Onze reukzin is een krachtig zintuig: bepaalde geuren roepen herinneringen op die vaak gepaard gaan met een emotionele reactie. Als gevolg zijn consumenten meer geneigd om impulsaankopen te doen. Reden des te meer om de kracht van geurmarketing ook te gebruiken in jouw zaak!
 
Verleid met combi-deals
Combi-deals zijn een effectieve manier om uw omzet te verhogen en de ervaring
van uw klanten te verbeteren. Kies een actie en zet die in het zicht van uw klanten, groot op een bord of aan de kassa van uw zaak. Doe persoonlijke suggesties zoals ‘Als u een koffie koopt, krijgt u
1 euro korting op uw boterkoek met rozijnen’. Op persoonlijk advies aan de kassa wordt vaak ingegaan. Zeker als er een kleine korting aan verbonden is.