6 tips om je aanbod in de kijker te zetten

In je winkel en online. Wil je scoren met jouw bakkerij-aanbod dan moet je op steeds meer plaatsen aanwezig zijn. En ook al zijn sociale media en de promoborden in je zaak SUPER belangrijk, toch kan je nog op veel andere plaatsen het verschil maken.

 

Wil je jouw brood en bakkerijproducten extra in de verf zetten? Je klanten naar je winkel lokken? En ze al doen watertanden voor ze door je deur komen? Dan is deze blog er speciaal voor jou. Leer hier welke verkoopkanalen voor jou echt het verschil kunnen maken.

#1 Landen met je eigen website
Een eigen website is een geweldige plek waar klanten kunnen landen. Je kan er als eerste bepaalde promoties of producten in de kijker zetten én het zorgt ervoor dat je klanten makkelijk met hun vragen tot bij jou terechtkomen. Het is bovendien jouw website. Ook al loopt er iets mis op sociale media jouw klanten zullen er altijd terecht komen. Je maakt hen er bovendien makkelijk wegwijs naar andere plaatsen waar je actief bent. Tegenwoordig kan je in enkele clicks een website bouwen via platformen als Wix, Squarespace, Wordpress of Shopify.

#2 Google is je vriend
In 2021 gebeurde nog 92.6% van alle online zoekopdrachten via Google. Gevonden worden in Google is dus een must. Vaak gooien je klanten de naam van je zaak vlug even in de zoekmachine om je openingsuren, adres en menukaart te raadplegen. Het is dus een goed idee om ervoor te zorgen dat al die informatie beschikbaar is. Dat doe je makkelijk via Google My Business.

#3 Altijd in je mailbox
Een eigen website en aanwezig op Google? Dan is het tijd om van jouw klanten echte fans te maken. Wanneer je emailadressen van je klanten verzamelt (volgens de regels van de GDPR) kan je hen ook altijd als eerste op de hoogte brengen van jouw aanbod. Het zorgt er ook voor dat je heel makkelijk op gebeurtenissen kan inspelen. Moet je onverwacht sluiten of kies je ervoor om op een feestdag open te blijven? Met een mailtje ben je altijd dichtbij jouw klanten.

#4 Social media is het minimum?
Vroeger stond er hier vast een uitleg over hoe je Facebook moest aanmaken. Maar om eerlijk te zijn zijn sociale media als Facebook en Instagram het absolute minimum. Omdat het net zulke visuele media zijn, helpen ze je om jouw aanbod op z’n lekkerst aan je klanten voor te stellen. Ook Pinterest en TikTok kunnen je hier zeker bij helpen. Ben je al helemaal mee met het sociale medialandschap? Dan is adverteren rond de lunch of het avondeten iets waarmee je extra kan scoren.

#5 Gebruik je eigen ruimte
Van sandwichborden, tot je toonbank. Of heb je ook een menukaart? De ruimte in je zaak is waardevol. En ze is ook van jou. Dus je kan ermee doen wat je wil. En dat is ook nodig. Hoe vaak kom je niet bij de bakker, in een broodjeszaak of zelfs in een restaurant zonder dat je weet wat je wil bestellen? Je klanten zijn ook zo. Gebruik je ruimte om de keuze van je klanten te leiden.

#6 Scoren met online reviews
Laat jij jou soms ook verleiden door de sterretjes op Google? Je bent niet alleen. 93% van de consumenten laat zich leiden door online reviews. 82 procent van de consumenten zegt zelfs dat een review hen uiteindelijk overtuigt om iets te kopen. Wil jij er ook mee beginnen? Vraag dan in je winkel, via sociale media, op je eigen website of via mail aan jouw fans om te zeggen wat ze van jouw zaak, service en aanbod vinden.